Reis 2005

2 augustus

 • Goed en zonder problemen toegekomen. Zo goed als geen drukte totaal in tegenstelling tot wat we gedacht hadden. Het is hier weer snikheet en ik ben hier nog maar pas of ik zit alweer aan de drank. Een goed begin alvast.

3 augustus

 • We zijn hier nog maar en ik heb al eten klaargemaakt. Jippie! Scampi's, maar dan wel serieus grote. Door het warme water zijn die beesten hier veel groter dan die die wij in Europa kunnen vinden. Seffens gaan we zwemmen. Temperatuur van het zeewater: 27 graden...
 • En dat is dus koud bij dit weer. Heerlijk gezwommen. Blijkbaar zijn er 's middags ook twee aardbevingen geweest hier, maar ze waren zo klein en lokaal dat wij er hier niets van gevoeld hebben.

4 augustus

 • We leven in twee vreemde werelden. De eerste is relatief vriendelijk en draagbaar. Men kan er met een zeker gemak in ademen. De tweede is ondragelijk. Die proberen we te vergeten. We beschouwen die als onbestaande. Toch worden we er telkens terug mee geconfronteerd. Gelukkig kunnen we die relatief snel buitensluiten eens we ermee geconfronteerd worden. Vannacht zaten we in de eerste wereld toen we gingen slapen. Vanmorgen was de situatie omgekeerd in de tweede wereld. Ik was kwaad op Ami. In die tweede wereld bijten vreemde dieren mij en ik was gebeten. Twee keer. Verschrikkelijke jeuk. Gelukkig had Ami's moeder een zalfje om ook dat te vergeten...
 • Vandaag in het duurste sushi restaurant van Fukuoka gaan eten (ongeveer 100 euro per persoon of zoiets) en het mocht er wezen. Nog nooit zo'n lekkere sushi gegeten zelfs al was het maar 12 stukjes. Feestje!
 • 's Avonds aansluitend nog even naar Kitakyushu gereden (50 km verder wat geen sinecure is met al de verkeerslichten hier) om kleedjes voor Ami te gaan kopen. Niet te geloven hoeveel mooie kleren je hier kunt vinden. Dan ook de halve winkel leeggekocht.

5 augustus

 • Gisterenavond eindelijk terug naar een onsen kunnen gaan. Heeeeerlijk genieten. Hier volgt dan ook een ode aan de onsen:
  ...

  U leest het goed. We zijn namelijk in het land van het zen-boedhisme.
 • Vannacht hebben ze hier vlak voor het huis vrolijk aan de weg getimmerd. In de steden worden alle wegenwerken 's nachts gedaan teneinde de verkeershinder te beperken. In Belgie is een dergelijk hels lawaai om 4 uur 's nachts in een "residintiele wijk" compleet onvoorstelbaar. Hier slaapt iedereen er toch los door.
 • Vandaag naar een eilandje vlakbij gevaren en daar gegeten. Heerlijk verse krab gegeten. Daarnaast ook sashimi (rauwe vis) van een vis die nog lag te stuiptrekken op de schotel... Dierenrechten in Japan bestaan niet. De baas van het restaurantje was de vis juist gaan vangen en vertrok toen wij toekwamen nog maar eens op zee om nog een vis te gaan vangen. Die hebben we dan kort erna op ons bord gekregen. Nu is het aan het gieten. 't Is 33 graden en het koelt voor geen meter af.
 • Deze avond heerlijke tempura gaan eten. 's Avonds vullen de straten in het centrum van Fukuoka zich op bepaalde plaatsen met mobiele eetwinkeltjes. Supergezellig en heel leuk.
 • In het lijstje absurde beroepen in Japan: een parkeerwachter voor een parking met ... 2 plaatsen. Vorig jaar een wachter aan het eind van een tolweg die niet anders doet dan reeds ticketjes in ontvangst nemen. In Japan betaalt men namelijk voor men een tolweg opkomt. Men gaat ervan uit dat niemand liegt. De ticketjes in kwestie worden dan ook nooit gecontroleerd.

8 augustus

 • Vandaag naar het duurste zwembad van Fukuoka geweest. Ergens op de 5de verdieping van een huizenhoog hotel met een binnen- en een buitenzwembad, bar, drie verschillende sauna's, stoombad, brubbelbad en noem maar op. Was wel ne keer plezant maar goed. De onsen blijft mijn voorkeur hebben. Vanmorgen was er ook een fotosessie voor ons concertje over enigte weken. De fotograaf had ons toen gratis kaartjes voor het zwembad in kwestie gegeven.

10 augustus

 • Voorlopig niet veel nieuws want we zijn bezig met een opname voor Ami haar wedstrijd in november. Daarstraks wel naar een vuurwerk gaan kijken. In een woord: prachtig. En dat houden ze dan nog een uur aan een stuk uit. Gigantische hoeveelheden vuurwerk schieten ze hier af.

11 augustus

  Vandaag voor het eerst in twee weken iets deftigs gegeten: heerlijk smeuige franse kaas met boter op een stukje baguette. Iemand die nooit in Japan geweest is heeft er hoegenaamd geen idee van hoe lekker dat kan smaken. Daarbij verse olijven gegeten (jaja, olijven van Japan bewerkt met ingredienten uit Frankrijk). Daarna dan ook maar gelijk de steak gebakken zoals het hoort. En tenslotte de zaak afgerond met een beetje asperges + een gebakken roereitje. De japannerkes wisten niet waar ze het hadden. Bij dat alles nog een lekker Aldi-wijntje. Feestje!

17 augustus

  De opnames zijn gemaakt dus nu is er weer wat meer tijd om rond te rijden en te kijken. Vanavond naar een klein gezellig sushi restaurantje geweest. Ziehier de foto's: 1 2 3

18 augustus

  Vannacht naar de Aso-san gereden om aldaar de zonsopgang mee te maken. In tegenstelling tot vorig jaar hadden we perfect weer en het was dan ook prachtig. Ziehier dan ook een voorproefje van onze foto's: 1 2 3

  We hebben ook een hoop video geschoten maar die kan ik helaas niet online zetten. Zij die het willen zien zullen moeten langskomen of wachten tot wij langskomen... We zijn natuurlijk ook naar een onsen geweest met water dat van de flanken van de Aso-san stroomt (voor zij die nog niet weten wat een onsen is gebruik deze prachtige link). Het leuke (of minder leuke) was dat het water zeer naar rotte eieren rook maar dat was de bedoeling want het was dan ook water uit een vulkaan. Daar zit altijd wel een geurtje aan.

19 augustus

 • Ondertussen de foto's van Aso-san online geplaatst. Je kunt ze hier bekijken.

27 augustus

 • Na een kleine onderbreking zijn we er weer. Gisterenmiddag concert gehad. Alles ging vrij goed tot een half uur voor het optreden tijdens de generale repititie de brug van Ami haar viool brak. Voor de niet kenners: dat is het stukje hout waarover al de snaren gespannen lopen en waardoor de trillingen van de snaren overgaan op de klankkast van het instrument. Catastrofe! Gelukkig had iemand anders van de aanwezige orkestleden nog een reservebrug bij en die hebben we er dan maar snel ondergespannen. Er was nog net genoeg tijd om de viool in te spelen zodanig dat ze niet al te veel ontstemde tijdens het concert. Het concert was ter ere van de 60ste verjaardag van Ami's vader die daarmee ook zijn loopbaan bij zijn orkest ten einde ziet komen. We hebben anderhalf uur muziek gespeeld voor een leuk publiek. Ik kon voor het eerst in mijn leven met begeleiding van orkest spelen wat een bijzonder leuke ervaring was.
 • Na het concert was er aansluitend een bedanking voor de familie waarbij alle genodigden in rij de familie (Ami's familie dus) kwamen bedanken.
 • Vervolgens was er een lekker etentje (franse keuken) maar niet te vergeten op zijn japans: alles moest zo snel mogelijk voorbij zijn. Nadat de koffie half binnen was werden wij vriendelijk, edoch dringend aangemaand zo snel mogelijk naar buiten te gaan want het volgende feest moest geprepareerd worden.
 • Vandaag zijn we nog eens naar nanayama geweest alwaar wij een andere waterval dan vorig jaar hebben bezocht. Voor alle duidelijkheid: nanayama betekent zeven bergen.
 • Onderweg naar huis een aantal foto's van de lucht kunnen trekken: 1 2