Rosenbach Duo

“Music is a moral law. It gives a soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination, a charm to sadness, gaiety and life to everything. It is the essence of order, and leads to all that is good, just, and beautiful, of which it is the invisible, but nevertheless dazzling, passionate, and eternal form."

Plato

Ami Muto - Viool

Ami Muto, geboren in Japan, kreeg haar eerste vioollessen op 3 jarige leeftijd van haar vader. Vijf jaar later vergezelde ze haar moeder, een operazangeres, naar Milaan en studeerde daar aan het conservatorium. Zij deed haar eerste orkestervaring op bij Koichiro Harada toen zij tien jaar was. Een jaar later volgde zij, en dit gedurende verschillende jaren, de masterclasses voor viool van Elisa Kawaguti en kamermuziek bij Rainer Hoffmann in Alden Biesen.
Aan 15 jaar begon zij haar studies aan de muziekhumaniora van het Lemmensinstituut en behaalde er in 2007 de meestergraad viool met grootste onderscheiding.Zij studeerde bij Elisa Kawaguti, Hans Mannes, Ernest Sebastien, Kishiko Suzumi, Liviu Prunaru en Toru Yasunaga, vroegere aanvoerder van de Berliner Philharmoniker. Zij behaalde haar Master na Master bij Mikhail Bezverkhny, winnaar van de Koningin ElisabethWedstrijd, met de grootste onderscheiding. 
In 2001 won zij een prijs in de Axion Classics wedstrijd van Dexia en in 2006 de ereprijs in het Tournoi Internationale Musicale. In 2009 wint zij de eerste prijs op de Internationale Wedstrijd Giovani Musicisti in Barletta, Italië.Zij speelt regelmatig concerten in België, Frankrijk en Japan, voor o.a. de Rotary Club, het Festival van Vlaanderen, Euro Nippon Music Festival en het NBS (Japan Performing Arts Foundation). 
Zij speelt regelmatig als solist met symfonisch orkest. Haar concerten samen met het Spiegel Strijkkwartet en met de solisten van het Kyushu Symphony Orchestra werden zeer gewaardeerd.Ook haar concert met het Wiener Kammerensemble, bestaande uit leden van deWiener Philharmoniker, werd in de pers onthaald op positieve kritieken.

Het Rosenbach duo

Het Rosenbachduo uit Westrozebeke verenigt man en vrouw in een huwelijk van liefde en muziek. Beide muzikanten, die een internationale opleiding genoten, spelen concerten in binnen- en buitenland, van België tot Japan. Ami Muto, viool, en Reinaert Albrecht, piano, ontmoetten elkaar in 2003 toen zij samen studeerden. De muzikale vlam sloeg direct over en sindsdien zijn zij niet alleen een muzikaal duo maar gaan zij ook als man en vrouw door hetleven. De naam het Rosenbachduo is een woordspeling op Bach, de componist, en Westrozebeke, de plaats waar zij wonen.

Click hier om te luisteren

Reinaert Albrecht & Ami Muto