Curriculum Vitae

Reinaert Albrecht studeerde piano aan het Lemmensinstituut bij Renaat Beheydt en Frans van Beveren. Hij behaalde eveneens de meestergraad kamermuziek in de klas van Hans Mannes met grote onderscheiding.

Hij volgde masterclasses bij Herbert Seidel (Musikhochschule Frankfurt) en Levente Kende. In 2003 behaalt hij de Prijs Jan Decadt.

Hij speelt concerten in België, Frankrijk, Nederland, Italië en Japan. Hij is officiële begeleider van de Internationale Adolphe Sax Wedstrijd Dinant en van de VLAMO solistenwedstrijd. Hij speelde met solisten als Alexandre Doisy (winnaar Internationale Adolphe Sax Wedstrijd en de Jean-Marie Londeix Wedstrijd) en Simon Diricq (winnaar Internationale Adolphe Sax Wedstrijd). Hij speelde concerten onder leiding van Piet Swerts en George Octors. Hij speelde meermaals in het Paleis voor Schone Kunsten, de Muntschouwburg, het Muziekinstrumentenmuseum en werd gevraagd als solist met orkest in Japan. Met zijn vrouw Ami Muto, viool, speelde hij als het Rosenbachduo in binnen- en buitenland. 

Hij  is full time begeleider en begeleidt aan de academies van Roeselare en Torhout. Hij wordt regelmatig gevraagd voor het begeleiden van wedstrijden in binnen- en buitenland (Belfius Classics, Sax Concours Dinant, Cedel Saxofoonwedstrijd, Breughel muziekwedstrijd, Rotary Competition, Lions Club, Sonatina, Città di Brescia International Violin Competition, International Young Musician Competition Città di Barletta). Hij wordt eveneens gevraagd voor het begeleiden van audities en examens.


Hij werkte samen met theaterregisseur Antonello Madau-Diaz, de vroegere regisseur van het Scala theater in Milaan.